ОББ и Grand Hotel Millennium Sofia се включват инициативата „Часът на Земята“

На 23 март Обединена българска банка (ОББ) и Grand Hotel Millennium Sofia изключват за 1 час осветлението в комплекса Милениум център, за да подарят 60 минути на планетата

ОББ и Grand Hotel Millennium Sofia се включват инициативата „Часът на Земята“ | StandartNews.com

ОББ и Grand Hotel Millennium Sofia се включват в световната инициатива „Часът на Земята“

На 23 март Обединена българска банка (ОББ) и Grand Hotel Millennium Sofia изключват за 1 час осветлението в комплекса Милениум център, за да подарят 60 минути на планетата в знак на съпричастност към международната инициатива с природозащитна кауза „Часът на Земята” на WWF. Световната кампания се провежда през март и хора от цял свят едновременно изключват електрическото осветление, отправяйки призив за устойчиво и отговорно бъдеще. Инициативата има за цел да обърне внимание на обществеността върху изменението на климата и екологичните проблеми, пред които е изправена планетата.

Това е и посланието, което ОББ иска да отправи към всички, защото основен фокус в корпоративната стратегия на компанията са именно устойчивостта и отговорността към околната среда. “KBC е водеща финансова група в развитието и осъществяването на устойчиви политики, и тази позиция трябва да се отстоява постоянно. С изключването на светлините отново искаме да напомним, че усилието на всеки един от нас, дори и малко, може да доведе до повече ангажираност и положителни промени за околната среда, сподели Питър Рубен, главен изпълнителен директор на ОББ и Кънтри мениджър на KBC Group в България.

През последната година банката успешно реализира редица проекти в сферата на устойчивото развитие, сред които ESG Академия за служители, партньори и студенти в сътрудничество със Стопанския факултет на Софийския университет, както и ОББ Агро калкулатор, разработен със съдействието на Института за аграрна икономика.

Като една от големите финансови групи в страната, KBC активно работи за намаляване на отрицателното и увеличаване на положителното си въздействие върху околната среда. През 2022 г. беше отчетено намаление с 81% на въглеродни емисии на KBC Груп в България спрямо базовата 2015 г.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай