Голяма новина за клиентите на бившата Райфайзенбанк

ОББ и KBC Банк България вече са едно цяло

Голяма новина за клиентите  на бившата Райфайзенбанк | StandartNews.com

ОББ и KBC Банк България вече са едно цяло, обявиха от кредитната институция. Това стана възможно след получаване на необходимите разрешения от ЕЦБ и БНБ, посочват от ОББ.На 10-и април 2023 г. г. в Търговския регистър бе вписано преобразуването на „КВС Банк България“ чрез вливане в Обединена българска банка (ОББ).

През лятото на 2022 г. белгийската KBC Груп придоби българския бизнес на Райфайзенбанк за над 1 млрд. евро. Тогава банката беше преименувана на KBC Банк, като клоновете й бяха ребрандирани с дизайн, сходен с този на мрежата на ОББ.

Сега новата обединена банка е водеща по размер на активите, като групата KBC е активна също в застраховането, лизингите, пенсионното осигуряване и др. Общо клиентите й у нас са 2,4 млн. души.

Като първа стъпка след правното обединение клиентите ще могат да теглят от АТМ мрежата на ОББ и досегашната КВС Банк България при идентични условия и няма да дължат такси за междубанкови преводи между двете, посочват от ОББ.

До приключването на процеса на техническа интеграция на двете банки клоновата мрежа, сайтът и дигиталните канали на KBC Банк България ще бъдат обозначени със специален символ до логото на ОББ.

На този етап клиентите не е необходимо да предприемат каквито и да било действия.

"Бизнесът ни тук е пример за изграждането на устойчив банково-застрахователен модел и с това обединение още веднъж потвърждаваме ангажимента си към българския пазар и подкрепата си за българската икономика.

Наш фокус ще продължат да бъдат иновациите и дигитализацията с човешко лице и, разбира се - отличното клиентско преживяване", е цитиран в официалното съобщение да казва Петър Андронов, член на УС на KBC Груп, главен изпълнителен директор за Международни пазари и председател на Надзорните съвети на ОББ и ДЗИ", обявиха от банката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай