Мтел с приз за „Зелен бизнес”

Мтел с приз за „Зелен бизнес”  | StandartNews.com

София. Телекомът Мтел получи „Благодарствен приз за подкрепа на екологични проекти" в рамките на ежегодната кампания „Зелена България". Компанията бе отличена в категория „Зелен бизнес" заради своята програма, която е в подкрепа на малки зелени инициативи. Програмата работи успешно вече шеста година, обявиха от Мтел.

"Мтел еко грант" се провежда, за да спомогне за опазването на околната среда и запазване биоразнобразието в българската природа. Програмата разглежда опазването на природата като резултат от действието на национални политики, работата на професионалисти и доброволци природозащитници, както и природощадящата стопанска дейност.

50 000 лева е сумата, която телекомът предоставя на пет неправителствени организации, за да реализират зелени идеи по "Мтел еко грант" през настоящата година. Решенията, които бяха избрани, бяха определени от независима комисия. Тя разгледа 30 проектни предложения, които са насочени в областите опазване, поддържане и възстановяване на местообитания или популации на видове; насърчаване и популяризиране на практики за биологично земеделие и определяне и опазване на вековни дървета и гори.

Министерството на околната среда и водите провежда национална кампания „Зелена България" за трета поредна година. Множество фирми и бизнес организации със свои проекти, финансирани и реализирани от тях, се включиха в категорията за „Зелен бизнес". Номинираните са в три категории - голям, среден и малък бизнес. Тази година за първи път беше връчен и специален благодарствен приз.

Кампанията "Зелена България" ще продължи до края на годината в още две категории – най-активна община и най-зелен град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай