Миролио води нов инвеститор в Сливен

Миролио води нов инвеститор в Сливен | StandartNews.com

Сливен. Италианският бизнесмен с български паспорт Едоардо Миролио доведе нов инвеститор в Сливен. Този път от далечна Австралия.

Предложение за инвестиция, свързана с развитието на семейния им бизнес в България, представиха пред кмета на община Сливен Ерик Дюран и Филип Шабер, представители на австралийската фирма за вълна „Ламприер", съобщиха от община Сливен.

Предприемачите предвиждат да инсталират свои машини в Сливен до април 2014 г., като в началото на 2015 г. да започне производството. Първоначалните намерения са да осигурят между 100 и 120 работни места. При втори етап на производство готовността е за още 150 работници.

Срещата им е по инициатива на Едоардо Миролио, собственик на текстилното предприятие „Миролио" и почетен гражданин на Сливен.

Преди месец пак Миролио доведе друг инвеститор – италиано-швейцарския „Хера холдинг", който има намерение да инвестира производство на мъжка конфекция и да разкрие 150 работни места в града под сините камъни.

Самият Едоардо Миролио е работодател на над 2000 души в Сливен и Ямбол. Той притежава текстилни фабрики, хотел в Сливен и винарна край новозагорското село Еленово. Италианският бизнесмен с български паспорт купи и две емблематични къщи на някогашни фабриканти в идеалния център на Сливен, които в момента се ремонтират.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай