Министър Лукарски откри петата среща на Софийския форум по конкуренция

Министър Лукарски откри петата среща на Софийския форум по конкуренция | StandartNews.com

Министърът на икономиката Божидар Лукарски поздрави участниците в петата среща на Софийския форум по конкуренция. „Форумът се превръща в традиция. За кратък период от време той се утвърди като платформа за сътрудничество и обмяна на опит между органите по конкуренция от балканския регион". Това каза министър Лукарски пред организаторите и участниците по време на откриването на конференцията днес в хотел Шератон. Той подчерта, че и занапред ще разчита на партньорството между Конференцията на ООН за търговия и развитие (УНКТАД) и българската Комисия за защита на конкуренцията. „Уверен съм, че това партньорство е много полезно за всички участващи страни", допълни още министърът.

„Бих искал да уверя основателите на Софийския проект за конкуренция, че Министерството на икономиката напълно подкрепя тази важна инициатива и е готово да й окаже помощ по всякакъв начин", каза още по време на форума министър Лукарски.
Убеден съм, че тази среща днес ще даде възможност на всички участници да обсъдят техните общи цели и да се стигне до разумни решения, заключи министър Лукарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай