Летище София нае топ таксиметрова фирма в София

Yellow! ще обслужва пътниците на летището в идните 5 години

Летище София нае топ таксиметрова фирма в София | StandartNews.com

Стартирайки в края на юни пътниците ще използват услугите на Йелоу-такси. Компанията е избрана след проведена тръжна процедура с участието на най-големите таксиметрови фирми в София. Договорът е за 5 години с възможност за допълнителни 3, обвързани с представянето и нивото на предлаганите услуги. Това съобщиха от летище София

С 25-годишен опит в областта Yellow-таксита са предпочетени заради разпознаваемият им за българските и чуждестранни пътници бранд, както и заради екологичната им политика – автопарк с автомобили с клас на емисиите най-малко Евро 5 и пионери във въвеждането на електрическия такси-транспорт за страната. Използваните автомобили са с до 7-годишен експлоатационен срок, а ок. 10% от колите са произведени през изминалата година. Сред другите предимства на „Жълтите“ таксита са възможността за обслужване 24/7, съобразено с полетното разписание на най-голямото международно летище за страната и максимално време на изчакване до 5 мин. Седалките за бебета и деца, ПОС терминалите в автомобилите, както и възможността за предварителна проверка на стойността на услугата и възможността за безкасово плащане, налични в мобилното приложение на такси компанията, са на разположение на ползвателите от летище София.

На аерогарата компанията осигурява постоянно присъствие на екип, който да следи за качеството на предоставяната услуга, като гарантира чистотата на автомобилите и отзивчивостта на персонала,  на който е поверен и ангажиментът да асистира при товарене и разтоварване на багажа на клиентите.

С подписването на договора новият оператор на таксита се ангажира да предоставя превози от и до летището с все по-екологични автомобили. От 1 януари 2025 г. поне 5 % от месечните таксиметрови пътувания от летището трябва да се извършват с електромобили, а година по-късно този процент ще достигне 10. За ускоряването на процеса „СОФ Кънект“ се ангажира да предоставя допълнителни финансови стимули за такси компанията.

„Наземният транспорт от и до летището е съществена част от пътническото преживяване. Изборът на компания, която да предостави услуга в съответствие с най-високите стандарти при таксиметровия превоз, е  стъпка за повишаване на пътническия комфорт и част  от летищната трансформация с грижа към клиента“ – каза Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на летище София, при подписването на договора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай