Властите с внезапни проверки по южното Черноморие

За всяко установено нарушение може да бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева

Властите с внезапни проверки по южното Черноморие | StandartNews.com

Сигнали за нарушения в затворен комплекс, собственост на семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви, са причината за обща проверка на няколко институции, сред които Министерството на туризма и Българската агенция по безопасност на храните, съобщи бТВ.

В затворения комплекс „Елените" край Несебър се предлага „ол инклузив" почивка на туристите. С тази услуга са свързани и част от оплакванията на почиващите. Други сигнали са свързани с липсата на места за инвалиди и чистотата на хотелите.

За всяко установено нарушение може да бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева.

„Най-фрапиращото нарушение са обекти, извършващи туристическа дейност без категоризация”, разкри министър Николина Ангелкова, която също участва в проверката.

„Сигналите, които сме получили към момента, са свързани с оплакване от ол инклузива. Затова, че не отговаря на критериите и очакванията на туристите. Освен това имаме много сигнали, че няма места, обособени за инвалиди, каквито са нашите категорични изисквания", каза министърът на туризма.

Бяха проверени качеството на алкохола на бара и храната в ресторанта, както и водата в басейна.

„Имаше плочки изпочупени, мухъл, също така има и много инсекти, мухи, въпреки че всички прозорци са замрежени", казва д-р Георги Митев, директор на БАБХ Бургас.

„Към мене оплакване не е имало в този ресторант”, отговаря мениджърът на ресторанта Методи Тренчев.

„Ще бъде съставен акт за административно нарушение, глоба в размер от 1000 до 3000 лева", заключи министър Ангелкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай