Петък,

Kaufland предлага био банани, сертифицирани по стандарта Fairtrade

От: Стандарт -
275
Kaufland предлага био банани, сертифицирани по стандарта Fairtrade
A
A
A

Kaufland България продължава да насърчава справедливата търговия и условия на труд за фермерите чрез продажбата на сертифицирани продукти по стандарта Fairtrade. Наред с разнообразието от шоколадови изделия от собствените марки K-Classic и K-Favorites, които се предлагат с Fairtrade сертификат, Kaufland предлага на своите клиенти във всичките си обекти в страната и био банани с международен Fairtrade стандарт под бранда K-Bio.

Fairtrade сертификацията на К-Bio бананите е знак, че те са отгледани грижливо в Еквадор при справедливи търговски условия за техните производители, както и при по-добри и разумно заплатени условия на труд за работниците. Продукцията на производителите на био банани, сертифицирани по Fairtrade, се заплаща съгласно стандарта Fairtrade Minimum Price (FMP) – минимална цена, която търговецът е длъжен да плати на производителите на банани. Тази цена е съобразена с региона и местните условия и има за цел да покрие средните разходи за устойчиво производство на фермерите. FMP стандартът възпрепятства закупуването на продукцията на цени, по-ниски от разумните, като по този начин се намалява бедността в развиващите се страни, а производителите на био банани получават по-добър доход за своето производство.

Благодарение на Fairtrade сертификацията работниците в плантациите за био банани получават и допълнителни финансови премии по стандарта Fairtrade Premium. Това им позволява да инвестират както в развитие на своя бизнес, така и в обществени проекти по техен избор.

Предлагането на сертифицирани Fairtrade био банани е част от корпоративната социална отговорност на Kaufland и поредна стъпка от последователната политика на търговската верига да насърчава справедливата търговия. Чрез партньорството с Fairtrade International Kaufland се ангажира с намаляване на бедността в развиващи се райони, подкрепя устойчивото производство и дава на своите клиенти възможност за избор на продукти с кауза. Освен био банани, Kaufland предлага в асортимента си разнообразие от шоколадови изделия, закуски и печива под марките K-Classic и K-Bio, сертифицирани по стандартите на Fairtrade. С покупката на продукт с марката Fairtrade от портфолиото на Kaufland, клиентите на веригата допринасят за подобряване условията на живот и условията на труд на фермери и работници в развиващите се райони в света.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички