Kaufland България стана най-големият частен работодател у нас

Ритейлърът оглави класацията с екип от близо 7500 души

Kaufland България стана най-големият частен работодател у нас | StandartNews.com

Kaufland България оглави класацията на Forbes България, отличаваща най-големите частни работодатели в страната. Според изследването, което оценява недържавните компании с най-много служители, ритейлърът заема първото място със своите 7410 души екип.

Синоним на успеха

С годишни приходи от над 2 млрд. лв. и 65 хипермаркета в цялата страна, Kaufland не само е най-големият частен работодател, но е и една от най-големите фирми в България. Компанията създава добавена стойност за над 1,63 млрд. лв. в българската икономика, като цялостният й бизнес модел допринася за разкриване и поддържане на над 40 000 работни места в страната. 

Инвестиция в екипа

Съществен принос за определянето на Kaufland за „най-големия частен работодател“ у нас имат редицата мерки, които ритейлърът предприема, насочени към служителите си. Освен конкурентните условия на труд, атрактивното заплащане и широкия пакет от социални придобивки, компанията активно развива възможностите за вътрешно кариерно развитие на служителите чрез допълнителни програми и обучения. Само за последната година, инвестицията в обучения на служители от компанията надвишава 400 000 лв.

Top Employer за шеста поредна година

С рекорден резултат, преди броени дни компанията получи и шестия си сертификат от независимия институт Top Employers Institute. В 8 от категориите ритейлърът покрива 100% от изискванията за грижата към служителите. Общият резултат от сертифицирането е 94% - един от най-високите в България.

Гласът на лидера

“Поддържането на толкова голям екип е едновременно и сила, и сериозен ангажимент. Грижата за хората е неразделна част от фирмените ни ценности и е в основата на нашия успех. Убедени сме, че доброто отношение е пряко свързано с резултатите и ежедневно доказваме това“, каза Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България, по повод тазгодишната класация.

Инвеститор в знанието

Лидерът в модерната търговия последователно и успешно прилага многопластовата си стратегия за ефективно развитие на човешкия капитал – както навътре, така и навън. Компанията реализира множество целеви проекти и програми с близо 20 университета и над 200 училища, превръщайки се в мост между образованието и бизнеса.

За класацията

Класацията Forbes 1000 Employers включва всички частни (публични и непублични) компании, регистрирани в България, които имат минимум 1000 служители. В нея участват само компании, които имат над 1000 служители и не са държавни. Данните за броя на служителите са актуални към август 2023. Повече информация за цялата класация има тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай