„Кариера с кауза" събра 50 НПО-та, търсещи служители и доброволци

82 свободни позиции за работа, стаж и доброволчество бяха обявени предварително в сайта на събитието

„Кариера с кауза" събра 50 НПО-та, търсещи служители и доброволци | StandartNews.com

София. 48 неправителствени организации с 82 свободни позиции участваха във форума за професионална реализация в неправителствения сектор „Кариера с кауза", който се проведе на 31 май в двора на Софийския университет. Свободните позиции за работа, стаж и доброволчество бяха обявени предварително в сайта на събитието.

„Кариера с Кауза" 2014 привлече повече участници, а броят на предлаганите позиции далеч надхвърли този от миналогодишното издание, отчетоха организаторите. "Виждаме голям интерес както от страна на неправителствения сектор, така и от търсещите възможности за работа и стаж. Това ни кара да мислим, че вървим в правилната посока, че кариерата с кауза е нещо съвсем реално. Оттук нататък предстои да утвърдим форума като ежегодно социално отговорно събитие, доказващо, че секторът може да бъде надежден работодател", каза Любен Георгиев, Председател на Сдружение Ре-Акт, организатор на форума.

Той откри събитието заедно с тв водещата Мария Силвестър, която сподели личния си опит като доброволен участник в различни кампании и инициативи. Събитието продължи през целия съботен ден, като търсещите работа успяха да се запознаят отблизо с предложенията на организации с различни сфери на дейност.

Освен доброволци за конкретни проекти, сдруженията набираха и стажанти и служители за почасова или постоянна работа. Сред най-търсените професии се откроиха графичните дизайнери и програмистите, специалисти „Връзки с обществеността", както и мениджъри за управление на проекти. Пълен списък на присъстващите и информация за предлаганите от тях позиции е достъпна в сайта на събитието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай