Събота,

Илия Лингорски влезе в шефския екип на БНБ

От: Рачо Рачев, сн. БГНЕС -
1126
Илия Лингорски влезе в шефския екип на БНБ
A
A
A

С официална церемония днес, в присъствието на президента Румен Радев, бе отбелязано встъпването в длъжност на Илия Лингорски като член на Управителния съвет (УС) на Българската народна банка (БНБ). Той влиза в управата на институцията от квотата на президента. Лингорски ще смени на поста Елица Николова, чийто мандат изтече.

Церемонията започна с приветствие от управителя на БНБ Димитър Радев. Той заяви, че познава добре опита и качествата на Лингорски. Димитър Радев увери новия член на УС на БНБ, че ще получи пълна подкрепа от колегите си, като му пожела успешен мандат.

След като Илия Лингорски положи клетва и подписа клетвения лист, прозвуча химнът на Република България.

Слово произнесе и президентът Румен Радев. Той заяви, че за него е удоволствие да представи номинацията на Лингорски. Държавният глава припомни, че в закона пише, че постът трябва да се заема от хора с високи морални качества и с доказан професионализъм в областта на икономиката, финансите и банковата дейност. Радев посочи, че БНБ е най-авторитетната институция у нас.

Илия Лингорски увери, че ще работи за утвърждаването на репутацията на БНБ. По думите му, той приема работата като дълг. Лингорски благодари на своя предшественик Елица Николова. Той отбеляза, че тя е вдигнала много високо летвата, което го задължава да даде най-доброто от себе си на поста.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com