Голяма промяна с наш мобилен оператор

Каква сделка се е осъществила

Голяма промяна с наш мобилен оператор | StandartNews.com

Има смяна на собствеността при водещ наш оператор.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на конгломерата от Обединението арабски емирства Emirates Telecommunications Group Company да придобие контролен пакет акции (50% + 1) в чешката група PPF, която е собственик на "Йеттел България" и българските телевизионни канали на Би Ти Ви и спортният "Ринг". Peшeниeтo e взeтo нa 15 фeвpyapи, нo е пyблиĸyвaнo eдвa днec.

Преговорите с телекома от Абу Даби започнаха още през юни миналата година, съобщи тогава "Капитал". Продажбата, която е на стойност 2.15 млрд. евро, включва не само телеком бизнеса в България, но и този в Сърбия и Унгария, т.е. всички оператори под бранда "Йеттел", както и дял в словашкия телекомуникационен бизнес.

Emirates Telecommunications Group Company е телекомуникационен оператор със седалище и адрес на управление в Абу Даби, се разбира от решението на КЗК.

В България придобиващата група не е мрежов оператор и също реализира ограничен оборот от предоставянето на услуги за международен роуминг на едро, терминиране и генериране на повиквания на български мобилни мрежови оператори (ММО).

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай