Голям удар за Бритиш Еъруейз, проблем с пътуванията

Новината ще засегне десетки хиляди пътници, възнамеряващи да летят от лондонски летища

Голям удар за Бритиш Еъруейз, проблем с пътуванията | StandartNews.com

Авиокомпания "Бритиш Еъруейз" съобщи, че ще отмени още стотици полети през лятото, след като според нея се е оказало, че предишните стъпки за съкращаване на разписанието на самолетите не са се оказали достатъчни за решаване на проблемите с пътуванията, предаде Асошиейтед прес.

Новината ще засегне десетки хиляди пътници, възнамеряващи да летят от лондонските летища Хийтроу и Гетуик.

През пролетта въздушният превозвач обяви, че ще отмени 10 процента от полетите си между април и октомври, за да не се стига до ситуации, при които да трябва да се отменят полети в деня на заминаването им.

Така делът на отменените летни авиорейсове се увеличава на около 11 процента. "Бритиш Еъруейз" заяви, че ще предложи на клиентите си да им върне обратно платените суми или възможност да запазят билет за друг полет.

Летищата в Европа, САЩ и на други места страдат от липса на служители на всякакви длъжности, от носачи на багаж до охранители. Липсите в съчетания с рязко увеличилите се пътувания след отмяната на ограниченията срещу разпространението на коронавируса в много страни по света доведоха до дълги опашки на летищата и отлагания на полети.

Отмяната на полетите на "Бритиш Еъруейз" последва и решение на служителите на летище Хийтроу, взето с гласуване, да излязат в стачка за по-добри възнаграждения. В момента се доуточняват датите ѝ, но се очаква тя да се състои в разгара на летните отпуски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай