Биволовъдите благодариха на Танева

Биволовъдите благодариха на Танева | StandartNews.com

Асоциацията на българските биволовъди (АББ) изпрати благодарствено писмо до министъра на земеделието и храните Десислава Танева и до изпълнителния директор на ДФ „Земеделие"-РА Румен Порожанов.

"От името на многобройните биволовъди в страната, членове на Асоциацията на българските биволовъди, както и лично от свое име Ви изказвам нашите най-искрени благодарности за бързото и навременно изплащане на финансовите средства по схемата за обвързано подпомагане за биволи. След продължителната суша през летните месеци и ниските изкупни цени на млякото тези средства дойдоха като глътка свеж въздух за биволовъдите на прага на настъпващата зима", започва писмото, подписано от председателя на АББ доц. д-р Марина Цанкова.

"Благодарим Ви за Вашето развиране и съпричастността Ви към проблемите на биволовъдството. Приемете нашата колегиална и човешка признателност за упорития труд и за постигнатите резултати - благодарение на Вашата подкрепа биволът, това „черно злато" на България няма да изчезне!

Използвам случая да изразя убеждението си, че когато всички заедно обединим усилията си, можем да допринесем значително за развитието на биволовъдния отрасъл в нашата страна и ще успеем да задържим на българската трапеза вкусното биволско кисело мляко, биволското сирене и прекрасната биволска пастърма. Сигурна съм, че плодотворното ни сътрудничество ще продължи и за в бъдеще", се казва още в благодарственото писмо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай