Търговски шок! Световен гигант спря доставките през Червено море

Атаките на хусите срещу кораби в Червено море нарушиха световната търговия

Търговски шок! Световен гигант спря доставките през Червено море | StandartNews.com

Източник: Блумбърг

Водещата британска петролна компания "Шел" (Shell) спря всички доставки през Червено море за неопределено време, след като ударите на САЩ и Великобритания срещу бунтовниците хуси в Йемен предизвикаха опасения от по-нататъшна ескалация. Това съобщи във вторник "Уолстрийт джърнъл", цитирайки източници, запознати с решението на енергийния гигант.

Атаките на хусите срещу кораби в Червено море нарушиха световната търговия.

Миналата седмица "Шел" предприе стъпката да спре всички преминавания през Червено море поради опасения, че една успешна атака може да предизвика масивен разлив в региона, както и да създаде рискове за безопасността на екипажите на корабите, посочват още източниците на финансово издание.

От "Шел" отказаха коментар на публикуваната информация.

Миналия месец нейният конкурент "Бритиш петролиум" заяви, че временно е спрял всички транзити през Червено море.

Междувременно Скай нюз съобщи за нова ракетна атака на хусите срещу кораб в региона.

Корабът за насипни товари - MT Zografia, който е собственост на гръцка компания и плаващ под флага на Малта, беше ударен от ракета, докато пътуваше на север в Червено море, приблизително на 76 морски мили северозападно от Салиф, пристанищен град в Йемен, съобщи във вторник Скай нюз, цитирайки британската компания за морска сигурност "Амбри".

По-рано днес Морските търговски операции на Обединеното кралство (UKMTO) издадоха предупреждение за атака близо до бреговете на Йемен, приблизително на 100 морски мили западно от пристанище Салиф.

UKMTO предупреди корабите да преминават с повишено внимание и да докладват за всяка подозрителна дейност. Хусите поеха отговорност за подобен удар вчера, насочен към кораб за насипни товари, собственост на САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vess
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи