Синдикатите влязоха в спора за заплатите, казаха къде е проблемът

Няма резон в предложението минималната заплата да не се вдига при ниска инфлация

Синдикатите влязоха в спора за заплатите, казаха къде е проблемът | StandartNews.com

Източник: НоваНюз

От началото на 2024 г. минималната работна заплата (МРЗ) е в размер на 50% от средната за страната. Тя обаче няма да се вдига при ниска инфлация, а синдикатите смятат това за проблем, стана ясно от интервю на президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов за телевизия НоваНюз.

„Работодателите са недоволни от това, че МРЗ се определя от средната работна заплата, а ние сме недоволни от това, че няма възможност МРЗ да бъде договаряна нагоре“, каза Манолов. По негови думи възнаграждението може да бъде фактор за малки региони, но не за цялата страна.

Няма резон в предложението минималната заплата да не се вдига при ниска инфлация, категоричен бе Манолов.

Той коментира и Стратегията за развитие на доходите, представена от Асен Василев и Иванка Шалапатова в Брюксел. Манолов каза, че е чувал фрагменти от тази идея, но не разполага с документа. По негови думи е трябвало той да бъде обсъден първо в България, а след това да се предлага в ЕС.

Манолов смята, че ще се постигне споразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и правителство ще има. Той е на мнение, че и двете страни нямат интерес от предсрочни избори.

„Щетите в България вече са толкова тежки, че каквото и да се случи на европейските избори нас нищо хубаво не ни чака. Говоря за енергетиката“, заяви президентът на КТ „Подкрепа“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Асен
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи