Вигенин пита Кери за US визите

София и Доха се побратимяват

Вигенин пита Кери за US визите | StandartNews.com

Въпросът за отмяна на визовия режим за българи постави външният министър Кристиан Вигенин пред американския държавен секретар Джон Кери.

Те се видяха на Конференцията за помощ за Либия, която се проведе в четвъртък в Рим.
Вигенин информира Кери, че е пред финализиране Споразумението с Центъра на САЩ за скрийнинг на терористи, с което ще отпадне последната правна пречка пред отпадането на визите за българи. Американският държавен секретар увери, че по този въпрос се работи и се надява да бъде решен скоро. Кери и Вигенин обсъдиха също подготовката на обучението на либийски военни в България.

София и Доха се побратимяват

Меморандум за побратимяването на София и катарската столица Доха ще бъде подписан по време на официалното посещение на президента Росен Плевнелиев там от 10 до 12 март. В програмата на държавния глава е предвидена среща с емира на Катар Н.В. шейх Тамим бин Хамад ал Тани, както и с председателя на Консултативния съвет Мохамед бин Мубарак Ал Холейфи. В делегацията ще участват председателят на БАН Стефан Воденичаров, генералният директор на БТА Максим Минчев и зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов. Президентът ще бъде придружаван и от бизнес делегация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай