Вторник,

Шефът на Пирогов с последни новини за скандален спешен случай

От: Иван Ангелов, кадър бТВ -
3464
Шефът на Пирогов с последни новини за скандален спешен случай
A
A
A

38-годишната пациентка в „Пирогов“, чиито роднини се съмняваха, че е жертва на лекарска грешка, се възстановява и скоро ще бъде изписана. Това съобщи пред бТВ директорът на спешната болница д-р Валентин Димитров.

„Искам да дам лека хронология, без да изпадам в детайли, за да добиете представа. В медиите излиза откъслечна информация, която подлежи на различни тълкувания. Никой не е виновен за това. Аз ще си позволя да коментирам само това, което се случва на територията на болницата“, каза той.

Димитров увери, че 38-годишната Ирена Павлова е с нормални жизнени функции и към момента няма опасност за нейния живот. Стомашно-чревният ѝ тракт функционира – жената се храни самостоятелно. Тя е контактна и адекватна – отговаря на въпроси. Започнал е и процесът по нейното раздвижване, уверява директорът на болницата.

„Тя няма нужда повече от терапия в реанимация и предстои да се премести в хирургично отделение, където да продължи лечебния процес. След това ще се върви и към нейното изписване“, уточни още д-р Димитров.

Той уточни, че заболяването на Ирена е такова, че 80% от страдащите от него хора умират независимо, че са получили най-добрата медицинска помощ. Такава е медицинската статистика.

„Ирена постъпи при нас след определен престой вкъщи с перитонит в следствие на спукан дивертикул на дебело черво. Това е гноен перитонит. Представете си как цялото стомашно съдържимо се излива в коремната кухина. Прави се спешна операция, за да ѝ спасим живота“, уточни още директорът на „Пирогов“.

Димитров обясни, че следващите две операции се правят, за да се ревизира коремната кухина. Той допълни, че не е повикан външен консултант, защото лекарите в „Пирогов“ са тези, които консултират пациенти в цяла Българи при необходимост.

„Най-тежките случаи от цялата страна идват при нас със Спартана, за да ги спасим и да ги лекуваме. По закон второ мнение се търси при дефицит на специализирана помощ и на кадри. Ние нямаме такъв“, категоричен е директорът на болницата.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com