Неделя,

Сделка изстреля стволовите ни клетки на върха

От: СТАНДАРТ -
192
Сделка изстреля стволовите ни клетки на върха
A
A
A

Британският гигант "Future Health" biobank придоби американската тъканна банка за съхранение на стволови клетки от пулпа на млечен зъб – “BioEden”

Сделка изстреля стволовите ни клетки на световния връх. Това стана след като британският гигант "Future Health" biobank, част от който е и "Future Health" - България, придоби американската тъканна банка за съхранение на стволови клетки от пулпа на млечен зъб – "BioEden". Миналата седмица компанията официално обяви придобиването на "BioEden Group" – първата в света тъканна банка за съхранение на стволови клетки от млечен зъб.

“Future Health” e първата частна акредитирана банка в Европа и е считана за символ на качество. Сделката поставя “Future health” на първите места по големина и присъствие в цял свят.

“BioEden” функционира от 2006 година и работи освен в САЩ и в Европа, Централна и Южна Америка. До момента има успешно освободени 26 проби от млечен зъб за лечение.

 

"Компанията планира да използва мрежата от офиси на „BioEden“ в Америка, с цел разширяване географският обхват на своята дейност", заяви директорът на "Future health" за България Вили Пеева. Тя е и административен директор на Медицински център "Афродита" - най-големия регенеративен център в България.

В момента централните офиси на "Future health" за Америка се намират в Мексико.

"Въпреки тези трудни времена, които преживява целият свят, е много важно да предложим нашите услуги във всяка точка на света, така че те да бъдат достъпни за всички нуждаещи се семейства", допълни г-жа Пеева.

Future Health е най-голямата тъканна банка във Великобритания от 2002 г. От 2014 г. е европейски лидер с две напълно лицензирани и акредитирани лаборатории във Великобритания и Швейцария. Компанията притежава множество европейски награди, като най-голямото признание получава за качество и извършени трансплантации. Наградата е връчена лично от кралицата на Великобритания Елизабет ІІ.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички