Сделка изстреля стволовите ни клетки на върха

Британският гигант "Future Health" biobank придоби “BioEden”

Сделка изстреля стволовите ни клетки на върха | StandartNews.com

Британският гигант "Future Health" biobank придоби американската тъканна банка за съхранение на стволови клетки от пулпа на млечен зъб – “BioEden”

Сделка изстреля стволовите ни клетки на световния връх. Това стана след като британският гигант "Future Health" biobank, част от който е и "Future Health" - България, придоби американската тъканна банка за съхранение на стволови клетки от пулпа на млечен зъб – "BioEden". Миналата седмица компанията официално обяви придобиването на "BioEden Group" – първата в света тъканна банка за съхранение на стволови клетки от млечен зъб.

“Future Health” e първата частна акредитирана банка в Европа и е считана за символ на качество. Сделката поставя “Future health” на първите места по големина и присъствие в цял свят.

“BioEden” функционира от 2006 година и работи освен в САЩ и в Европа, Централна и Южна Америка. До момента има успешно освободени 26 проби от млечен зъб за лечение.

"Компанията планира да използва мрежата от офиси на „BioEden“ в Америка, с цел разширяване географският обхват на своята дейност", заяви директорът на "Future health" за България Вили Пеева. Тя е и административен директор на Медицински център "Афродита" - най-големия регенеративен център в България.

В момента централните офиси на "Future health" за Америка се намират в Мексико.

"Въпреки тези трудни времена, които преживява целият свят, е много важно да предложим нашите услуги във всяка точка на света, така че те да бъдат достъпни за всички нуждаещи се семейства", допълни г-жа Пеева.

Future Health е най-голямата тъканна банка във Великобритания от 2002 г. От 2014 г. е европейски лидер с две напълно лицензирани и акредитирани лаборатории във Великобритания и Швейцария. Компанията притежава множество европейски награди, като най-голямото признание получава за качество и извършени трансплантации. Наградата е връчена лично от кралицата на Великобритания Елизабет ІІ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай