Йоско излезе от затвора, влезе в ареста

Разследват го за мокри поръчки по "Килърите 4"

Йоско излезе от затвора, влезе в ареста | StandartNews.com

София. Костинбродският крими герой Йосиф Йосифов - Йоско сменя затворническата килия със следствения арест. Спецсъдът промени мярката му от задържане под стража в по-лека по делото за организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

 

Докато събира багажа си в Централния затвор обаче, Йоско бил привикан от прокурор по делото "Килърите 4", който му връчил постановление за задържане за 72 часа. По това дело костинбродчанинът е обвинен като лидер на банда за мокри поръчки, отговорна за поне 10 екзекуции. Така вместо на свобода Йоско просто бил преместен в килия в ареста, където ще постои поне до петък. Тогава изтича прокурорската мярка за задържане и спецсъдът ще трябва да се произнесе отново дали да го остави за постоянно зад решетките.

 

Делото срещу Йоско и още 9-има негови авери за наркоразпространение беше прекратено и върнато на прокуратурата. Причината е, че разследването и обвинителният акт са правени от Софийска окръжна прокуратура, а делото е гледано от спецсъда. Според решение на ВКС обаче компетентната прокуратура в случая следва да бъде специализираната. Полицията разби през ноември т.нар. банда "Килърите 4". Тогава в ареста едни от най-доверените хора на Йоско - Ивайло Симеонов - Богьовеца, Вергил Славов, Александър Йорданов и Марян Атанасов.

 

Миналата година Гърция ни върна Йоско, който бе арестуван в Солун заради подготвяни престъпления там. Йосиф Йосифов бе обявен за общодържавно издирване за извършени тежки престъпления през 2010 г., а от 2012 се издирваше и от Интерпол във връзка с организирана транснационална престъпност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай