Ясен Тодоров призна при какво условие ще подаде оставка

Медийните му изяви след атентата срещу Гешев, били съгласувани с Борислав Сарафов

Ясен Тодоров призна при какво условие ще подаде оставка | StandartNews.com

Заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров обясни тази сутрин при какво условие ще предложи оставката си, която вчера бе поискана от неговия началник и заместник главен прокурор Борислав Сарафов. Тодоров има свое обяснение за сътресенията по върховете на държавното обвинение.

Медийните ми изяви след атентата срещу Иван Гешев са съгласувани изцяло с Борислав Сарафов, каза Тодоров.

Това, което той е казал на 2 и 3 май е било изцяло съгласувано с пресцентъра на МВР и със самия Борислав Сарафов. Даже Сарафов обяснил на останалите заместник-директори и на говорителя на националното следствие, че от един момент нататък само аз Тодоров комуникирам с медиите".

Ясен Тодоров заяви, че единствено е потвърдил казаното от Сарафов в деня на инцидента - че взривното устройство е направено, за да убива хора. Потвърди и за присъствието на израелския експерт.

"Израелският специалист, който беше на местопроизшествието за кратко време, изложи становището си и аз му имам доверие. Пред вас казвам, че ако експертизата установи друго, ще си подам оставката. Според становището на този човек е използван някакъв вид взрив за военни цели, изстрелва осколки с голяма скорост и голям поразяващ ефект", обясни зам.-шефът на следствието.

Той не коментира подробности около разследването, защото няма право, но заяви, че на всички е пределно ясно, че Иван Гешев е бил сам в автомобила. Смята, че фокусът се е изместил върху израелския експерт и семейството на Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай