Вторник,

САЩ ни хвалят за операция срещу наркомрежа

От: Иван Ангелов -
195
САЩ ни хвалят за операция срещу наркомрежа
A
A
A
  • Американското посолство в София поздравява българските, американските и испанските правоохранителни органи за успешната операция срещу международна наркомрежа

Посолството на САЩ София поздравява българските, американските и испанските правоохранителни органи за успешна операция, която сложи край на международна мрежа за контрабанда на наркотици. Американската администрация за борба с наркотиците (DEA) и испанската национална полиция подпомогнаха Главната дирекция за борба с организираната престъпност на България в разследването и операцията от 31 януари 2020 г., които доведоха до най-голямата конфискация на кокаин в България през последните повече от десет години.

По време на разследването служителите на реда идентифицират и локализират няколко търговски контейнера за превоз на плодове, които са били превозвани от Колумбия до Гърция, a след това транспортирани с търговски камиони в България, където са били задържани.

Посолството на САЩ в София се гордее, че си партнира с българските правоприлагащи органи в усилията срещу незаконния трафик на наркотици.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com