Съдбоносно решение за пияния общински съветник

Предложението ще бъде гласувано на предстоящото заседание на съвета на 25-и април

Съдбоносно решение за пияния общински съветник | StandartNews.com

Взеха съдбоносно решение за общинския съветник Благовест Георгиев. 

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров, заедно със зам.-председателят Бойко Димитров и председателят на групата на ПП-ДБ-СС Борис Бонев внасят доклад, с който предлагат общинският съветник Благовест Георгиев да бъде освободен от всички заемани позиции към момента.

Към момента Димитров е член на Комисията по транспорт и пътна безопасност; член на Комисията за децата, младежта и спорта; член на Комисията по архитектура; член на Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд; член на Областния съвет за развитие на Област София.

Става лошо!Тежка съдба чака пияния общинар от ПП

По закон, всеки общински съветник трябва да участва в поне една постоянна комисия на местния парламент, затова се предлага Благовест Георгиев да бъде включен в състава на Комисията по връзка с гражданското общество, съобщиха от Столичната община.

„Цялата група на „Продължаваме промяната – Демократична България и Спаси София" веднага след инцидента настояхме той да подаде своята оставка и това продължава да е нашето искане. Заради това Благовест Георгиев вече няма да е част от нашата група.

Очаквам да поеме своята отговорност за действията си и да напусне мястото си в съвета, за което софиянци му гласуваха доверие през есента на 2023-а година. Ние сме избрани да оправдаваме очакванията на гражданите, а не да ги рушим", коментира Цветомир Петров.

Предложението ще бъде гласувано на предстоящото заседание на съвета на 25-и април.

Той бил заловен светкавично след това, като според свидетели бил видимо пиян. Георгиев отказал тест за алкохол и наркотични вещества. Той има и предишни провинения. През 2007 г. той отново отказва да бъде тестван, а през 2017 г. е хванат зад волана след употреба на алкохол. Тогава книжката му е отнета за 8 месеца и му е наложена глоба.

Столичният общински съвет няма право да отстрани Георгиев от длъжност, а самият той твърдо отказва да подаде оставка.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай