Става лошо!Тежка съдба чака пияния общинар от ПП

Какво ще бъде решението на прокуратурата

Става лошо!Тежка съдба чака пияния общинар от ПП | StandartNews.com

Нещата за пияния общинар от ПП очевидно започват да се усложняват.

Присъда до 6 месеца затвор и глоба от 2000 лв. може да получи общинският съветник от „Продължаване промяната“ Благовест Георгиев за това, че като шофьор е отказал да даде проба за алкохол и дрога, пише "Труд". 

В петък вечерта 43-годишният партиен активист предизвика катастрофа на кръстовище в столичния квартал „Лозенец“. Той опита да избяга, но граждани го проследиха и посочиха на полицията, която го задържа видимо пиян и го прати за 24 часа в ареста.

В понеделник се очаква случаят с него да бъде докладван от КАТ-София на Софийска районна прокуратура и на Георгиев да бъде повдигнато обвинение по чл.343, ал. 6.

Оказа се, че Георгиев не само е бил наказван за същото деяние, когато то още не е било считано за престъпление. А и че е „рецидивист“ с две предишни аналогични нарушения, както се вижда от шофьорското му досие.

През 2007 г., като 26-годишен, Георгиев е отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици. 10 години по-късно -  през 2017 г. е било установено, че шофира след употреба на 0,8 промила алкохол и му е била взета книжката за 8 месеца, съобщава Блиц. 

Тогава му наложили административно наказание глоба от 700 лв. и дори е бил задържан за 24 часа от полицията.

Много любопитно е да се научи не само как с такава биография в КАТ-София Георгиев е влязъл в листата на кандидати за общински съветници по предложение на ПП. А после след избирането му е станал член на три комисии, една от които е за транспорта и безопасността на движението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай