Повдигат на Божков обвинение за огромни щети на държавата

Разследването, стартирало в началото на 2020 г., бе причина Божков да прекара повече от три години в Дубай

Повдигат на Божков обвинение за огромни щети на държавата | StandartNews.com

Източник: БНТ

Задържаният под домашен арест бизнесмен Васил Божков трябва да се яви днес като обвиняем в Националната следствена служба, за да получи материалите по разследването за нанесени над 500 млн. лв. щети от неплащането на такси от хазартна дейност, съобщава "24 часа".

Разследването, стартирало в началото на 2020 г., бе причина Божков да прекара повече от три години в Дубай, откъдето се завърна миналата година. Очаква се Божков да се яви пред следователите със своите адвокати. Бизнесменът е разследван за това, че със съдействието на ръководни представители на закритата Комисия по хазарт е ощетил държавния бюджет с повече от половин милиард лева, които негови компании, опериращи в сферата на хазарта, е трябвало да платят.

Освен Божков, обвиняеми по делото са общо десет души, сред които и шефове на бившата комисия по хазарта. След предявяването на материалите по делото, което се очаква да отнеме поне един месец, Софийската градска прокуратура ще предаде на съд бизнесмена и неговите съучастници.

Напредък има и по другото разследване срещу Васил Божков – това за незаконните притежания и произход на културно-исторически ценности, казаха запознати. Водеща роля по това дело има „Европол". Божков отхвърля обвиненията и твърди, че колекцията му е законна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
xomed
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи
Dino
преди 3 месеца

Ochakvaite otpadane na obvineniiata po davnost ili nekompetentnost.

Откажи