Потресаващи данни за сина, убил майка си учителка от Бургас

Въпреки, че е обявен за вменяем, обвиняемият все пак има психична болест

Потресаващи данни за сина, убил майка си учителка от Бургас | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Девет пъти настанявали в психиатрия сина на брутално убитата учителка от Бургас Рада Гешева. Това е ставало по молба на един от двамата му родители родители. Разкритието направи пред Нова телевизия наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев от Окръжна прокуратура–Бургас.

„След постъпването му в лечебното заведение те са оттегляли жалбите си, той преустановявал приема на медикаменти и излизал на свобода", допълни прокурорът. По думите му именно скандал, породен от желанието на родителите синът им да се лекува, довел до фаталния изход за бургаската учителка.

Георги Генджов, който беше задържан и обвинен за убийството ѝ, е вменяем, може да носи наказателна отговорност и да търпи наказание, сочи експертиза. Ангел Георгиев подчерта, че обвиняемият все пак има психична болест – налудно разстройство.

Вчера в Окръжния съд започна разпоредително заседание по делото срещу Генджов, който е обвинен за убийството на майка си. Той беше доведен с белезници в съдебната зала, а вътре говорел несвързано и няколко пъти повторил думите „300 000 обезщетение".

Първото заседание по делото е насрочено за август. Георги Генджов е обвинен в две престъпления – убийство по особено жесток за жертвата начин в условията на домашно насилие и за това, че у него е открито наркотично вещество. Ако бъде признат за виновен, го грози присъда лишаване от свобода от 10 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай