Иван Ангелов на разпит в прокуратурата

Собственикът на "Градус" дава показания утре

Иван Ангелов на разпит в прокуратурата | StandartNews.com

Иван Ангелов (в средата) и Светослав Илчовски (вдясно от него) по време на заседанието на комисията "Манолова"

Бизнесменът Иван Ангелов, собственик на "Градус" АД, е призован утре на разпит в прокуратурата. Това съобщи БТА, позовавайки се на запознати с разследването.

ВИЖ ОЩЕ: Илчовски: Дадох данни за кражбата на пенсиите ви

Ангелов ще даде обяснения няколко дни, след като това направи едрият земевладелец Светослав Илчовски, който обяви в комисията по ревизията на Мая Манолова, че е бил жертва на рекет от страната на кабинета "Борисов 3".

ВИЖ ОЩЕ: Правосъдният министър проверява твърдения на Илчовски

Пред депутатите от 45-ото НС Илчовски разказа за схеми за изнудване и намеси името на Ангелов. Заяви, че Ангелов е подарил кюлче злато на Борисов. Пълни лъжи, отвърна Иван Ангелов и отроче всички твърдения на Илчовски, с когото са имали по-рано бизнес отношения.

ВИЖ ОЩЕ: В комисията по ревизията - Мацка за 5 бона? Евтино за Борисов

След разпита му Илчовски коментира пред медиите, че е дал показания като свидетел и е предоставил данни за всички свои твърдения, направени пред комисията, свързани с рекет срещу него и борсови спекулации.

ВИЖ ОЩЕ: Миню Стайков за твърденията на Илчовски: Нямам сестра

Едно от най-съществените обвинения на Илчовски към Иван Ангелов е, че е земевладелецът давал на "Градус" нереални обороти на свои фирми, за да може хранителната компания да представи по-добри резултати на борсата. Акции купували и пенсионни фондове.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов: Не познавам Илчовски

След 3 часа разпит в прокуратурата Илчовски каза пред медиите, че дал документи за твърденията си пред комисията, свързани  борсови спекулации и за "кражбата на пенсиите ви".

ВИЖ ОЩЕ: "Градус: Загубихме 24 млн. заради Илчовски

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай