Борисов: Не познавам Илчовски

Лидерът на ГЕРБ коментира новите обвинения срещу него

Борисов: Не познавам Илчовски | StandartNews.com

Не познавам Илчовски. Не знам кой е. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по повод вчерашните скандали в комисията по ревизията на Мая Манолова. Връщат се пак към чекмеджетата, само ме атакуват, каза Борисов. И обяви:"Платили са на хора да излизат и да говорят". Не каза обаче кой на кого какво е платил.

Светослав Илчовски, който е един от големите земевладелци в България, заяви в комисията, че е бил изнудван от друг бизнесмен, който твърдял, че говори от името на Борисов. Принудата била да продава зърно под пазарните цени. Илчовски каза, че е имал и неформални срещи с премиера в оставка, на които са му показвани сцени на издевателства над други бизнесмени с цел сплашване.

Илчовски в комисията на Мая Манолова

Илчовски твърди още, че е получавал обаждания от министър Петя Аврамова, която му е наредила да спре да изкупува земя. По-късно срещу Илчовски било повдигнато обвинение за убийство.

Илчовски не предостави доказателства, каза, че ще изпрати документи по-късно. Пред депутатите от комисията той каза още, че златните кюлчета, които станаха известни след публикувани снимки от спалнята на Бойко Борисов в правителствената резиденция, са били подкуп от същия бизнесмен, който го е изнудвал.

Илчовски разказа и за жената, станала известна като "Мата Хари", чието име остана неизвестно, но беше обвинена от премиера като човекът, отговорен за снимките от спалнята му.

Думите му предизвикаха скандал в комисията. Депутати от ГЕРБ обявиха, че за втори път неса били уведомени за заседанието на комисия. Заявиха, че твърденията на бизнесмена са лъжа и всеки, чието име е споменато, ще го съди. Накрая заседанието бе преустановено. Манолово насрочи ново за петък.

"Закрита комисия се предава по интернет. Сега навързах защо Радев бави правителството. Не го познавам г-н Илчовски. Аз се занимавам с политика. Те се видяха, че нямат програма и всичките обещания не ги изпълниха", заяви Борисов. И допълни: "Досега всеки, който ме е атакувал, е изгубил изборите", каза още той. И определи твърденията на Илчовски като "подгрети стари манджи".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай