Деси Радева проговори за записите

Държавната измяна дебне навсякъде..., написа във фейсбук първата дама

Деси Радева проговори за записите | StandartNews.com

Съпругата на президента Румен Радев направи първи коментар на разпространените вчера от прокуратурата записи, свързани с назначаването й за пиар на Военновъздушните сили. На страницата си във Фейсбук Десислава Радева публикува в типичния си стил песента на Toto - Hold the Line и я придружи с думите:    „Приятелка звъни от близо два часа. Няма да вдигна! Държавната измяна дебне навсякъде..."

">

ВИЖ ОЩЕ: Близнашки: Изходът за Радев е оставка

Държавното обвинение разпространи във вторник записи от разговори на командира на Военновъздушните сили - генерал-майор Цанко Стойков с мъж, за който се предполага, че е Румен Радев. Двамата обсъждат как да прикрият конфликт на интереси, свързан с назначаването на Десислава Радева за пиар на Военновъздушните сили.

ВИЖ ОЩЕ: Радев-гейт: Прокуратурата даде записи с президента

В понеделник главният прокурор Иван Гешев отправи няколко въпроса към Конституционния съд: Дали се припокрива понятието "държавна измяна" с престъпленията по глава първа от НК "престъпления против републиката", в раздел "Измяна"; каква е разликата между понятията "държавна измяна" и "нарушение на Конституцията"; включват ли в съдържанието си някое от понятията "държавна измяна" и "престъпления против републиката" извършването на престъпление, различно от предвидените в раздел "Измяна", глава "Престъпления против републиката", ако да, в кое от двете и има ли изисквания относно вида на престъплението?

Президентът не се страхува от импийчмънт, коментира говорителят на държавния глава Калоян Методиев.

ВИЖ ОЩЕ: Президентът не се страхувал от импийчмънт

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай