Президентът не се страхувал от импийчмънт

Разпространете записи са в суров вид, твърди началникът на кабинета на президента Калоян Методиев

Президентът не се страхувал от импийчмънт | StandartNews.com

 

„Разпространените от прокуратурата записи са в суров вид и с много условности. Към днешна дата въпросителните са една страница, а отговорите - нула. Категорично няма яснота за случващото се“. Това каза в предаването „Лице в лице“ Калоян Методиев, началник на кабинета на Румен Радев обясни. Той твърди, че президентската институция е разбрала за тези записи от медиите.

"Не е минало още през юридическо обсъждане, за да се провери достоверността. Все още сме в сферата на догадките. Нещата се развиват в мълниеносен порядък и ги научаваме между етажите“, уточни Методиев. По думите му в момента сме свидетели на "разграждането на държавността".

Калоян Методиев заяви, че президентът не се страхува, ако се стигне до импийчмънт.
„Ако тръгне процедура по импийчмънт на президента, рейтингът му от 60% ще стане 80%, прогнозира той. Според Методиев се създават условията на  перфектна буря или мътна вода и е налице институционална война.  

Президентът продължава срещите си за промяна в конституцията, предстоят срещи с политическите партии и с тримата големи в съдебната система, поясни Методиев. Запитан каква е целта на президента за тези промени в конституцията, Калоян Методиев посочи - оптимизация на държавността.

Прессекретариатът на държавния глава няма как да коментира съдържанието на записи, направени чрез специални разузнавателни средства (СРС) и разпространени от прокуратурата, нито да потвърди твърденията за естеството на разговорите, тяхната автентичност и достоверност, Това се посочва в позиция на прессекретариата на президентската институция, публикувана малко след края на интервюто

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай