Петък,

Земеделският министър ще има трима заместници

От: Администратор -
2957
Земеделският министър ще има трима заместници
A
A
A

София. Земеделският министър ще има трима заместници. Досега известен беше само първият - Бюрхан Абазов. Днес министърът на земеделието и храните Димитър Греков обяви на пресконференция имената на другите двама. 

Заместник-министрите са Валентина Маринова, която досега бе главен секретар на Изпълнителната агенция по горите, и Явор Гечев. Той е народен представител и ще трябва да напусне парламента, за да стане заместник на Греков. 

Явор Гечев е роден през 1978 г. Завършил е Аграрния университет в Пловдив със специалност „Растителна защита". Специализирал е политически мениджмънт в института за социална интеграция и в НБУ. Първите осем години от професионалната му биография са на земеделски производител. В периода 2008-2010 заема различни длъжности в ДФ „Земеделие" – Разплащателна агенция, след което се връща в частния сектор и се занимава с производство и търговия със селскостопански продукти. Избран е за народен представител в 42-ото Народно събрание.

Инж. Валентина Маринова е родена през 1969 г. Магистър е по горско стопанство от Лесотехническия университет в София и е специализирала международни отношения и международен бизнес във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий". Работила е като помощник лесничей и лесничей в горските стопанства в Твърдица и Котел, а от 1999 г. поема ръководството на дейността в Котел. От януари 2006 г. е главен секретар на Изпълнителната агенция по горите.

Йордан Грамов е новият заместник-министър на вътрешните работи

Премиерът Пламен Орешарски издаде заповед за назначението на Йордан Грамов за зам.-министър на вътрешните работи.

Йордан Грамов е роден през 1962 г. Завършва Висшия институт на МВР, а след това и право в СУ „Св. Климент Охридски". Бил е следовател при Софийска следствена служба, юрисконсулт в БАН, адвокат, следовател в Софийска окръжна следствена служба, прокурор в Софийска районна прокуратура, командирован в СГП. От м. юли 2012 г. до момента е командирован в Специализираната прокуратура.

Иван Айолов е зам.-министърп на икономиката и енергетиката

Премиерът Пламен Орешарски издаде заповед за назначаването на Иван Айолов за заместник-министър на икономиката и енергетиката. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Иван Айолов е роден през 1949 г. Завършил е ВМЕИ – София със специалност „Електрически централи, мрежи и системи". Специализирал е в Стопанската академия в Русия.

Има 37-годишен трудов стаж в системата на електроснабдяването, Министерството на енергетиката и НЕК. Бил е генерален директор на „Енергоимпекс", изпълнителен директор на „Трафосервиз" АД и на „ЕСО" ЕАД. От 2010 г. е изпълнителен директор на „Техенерго" ЕАД.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички