Йотова: Ген. Радев стартира с огромно доверие

Йотова: Ген. Радев стартира с огромно доверие | StandartNews.com

„Ген. Радев стартира с огромно доверие от нашите членове и симпатизанти. Хората имат големи очаквания от него. Сега на първо място е надеждата, че може да се промени България, която именно този човек носи." Това заяви кандидатът за вицепремиер на БСП Илияна Йотова по Нова телевизия. И изтъкна, че не очаква лека кампания. 

Тя бе категорична, че кандидатурата на ген. Румен Радев за президент на България е много силна, затова има и остри реакции. „Аз няма да забравя нервната реакция на премиера Борисов, който пренебрегна всичките си ангажименти и изхвърча за Граф-Игнатиево, за да тушира ефекта от тази кандидатура. Ясно е, че срещу ген. Радев ще се води една сериозна кампания от всички възможни посоки. Но начинът, по-който започнаха да я водят нашите опоненти, показва слабост. Когато нямаш никакви аргументи, водиш лична кампания", подчерта кандидатът за вицепремиер.

„Що се отнася до левите хора, мога да кажа, че никой няма монопол върху българските граждани. Нашите послания, нашите разговори ще бъдат отворени към всички тях. Ние ще разчитаме на тяхната подкрепа", каза също Илияна Йотова.

По повод ролята на президентската ни институция през последните пет години, кандидатът за вицепремиер подчерта, че е много показателно как сегашният президент Росен Плевнелиев не беше издигнат от партията, която го подкрепя за предстоящите избори. „Той раздели хората в България. Раздели и младите хора. Те не попадат в неговото полезрение. Вижте един показателен пример - разбрахме за 800 затворени училища. Какво направи президентът – върна ли закона за образованието, което това мнозинство направи? А БСП предложи свикване на КСНС при президента по демографските проблеми", коментира тя и допълни, че тогава президентът нищо не е направил.

Тя припомни и фактът, че когато Европа се бори с бежанската криза и има сериозен проблем, президентът не свика КСНС по темата. „Едва ли не пред България не стои този сериозен проблем", коментира Йотова. Според нея този съвет можеше да се свика преди премиерът да отиде в Турция и Берлин, за да може там да се предложи една консолидирана национална позиция, участие в изработването на която да вземе и опозицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай