БСП реши: Йотова ще бъде вице на ген. Радев

БСП реши: Йотова ще бъде вице на ген. Радев | StandartNews.com

Евродепутатът Илияна Йотова е кандидатът на БСП за вицепрезидент. Социалистите се събраха на съботен пленум и решиха именно Йотова да застане до ген. Румен Радев в кандидатпрезидентската им двойка. Червените единодушно избраха евродепутатката при закрити врати, като ясната си подкрепа за нея са заявили категорично както ръководството на столетницата, така и самият ген. Радев.

Гласувано е било единствено името на Йотова, тъй като останалите номинации за вицепрезидент – Дора Янкова, Янаки Стоилов и Таско Ерменков са си направили самоотводи. „Уважаеми другари, благодаря ви за огромното доверие. Няма да ви предам", се зарече самата Йотова пред социалистите на вчерашното Национално съвещание на БСП в НДК, час след решаващия за нея пленум. И увери: „когато спечелим изборите, никога няма да ви дадем повод да се срамувате от нас".

На старта на кампанията си Йотова си постави за цел България никога повече да не бъде унижавана от своя президент, както и страната ни да няма „началници". Евродепутатът увери, че ще прави кампания с емоция и вяра, защото „БСП са носители на доброто". Йотова избра обаче и да се обърне с предупреждение към партньора си в кандидатпрезидентската двойка. „Няма как да не почувствате, г-н Радев, как трепти във въздуха на тази зала едно огромно доверие към вас. Тук имате достойни хора, които през последните години са гонени, мачкани, обиждани, защото са верни на БСП. И най-малкото движение от ваша страна срещу тази партия няма да ви бъде простено", отсече евродепутатът.

„Поемам ролята да бъда вашия боец в предстоящата трудна борба. Няма да ви предам", увери социалистите и самият ген. Радев. И обеща: „Ще бъда президент, който ще казва „Не"". Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък е убедена, че двойката им за „Дондуков 2" е „силна и може да върне достойнството на нацията, държавността, да даде смисъл на социалната държава и да бъде алтернатива на статуквото". „От ГЕРБ искат състезание, но нямат състезател", коментира и опонентите си Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай