Военният министър разкри какво оръжие даваме на Украйна

Той говори за взетото от Министерския съвет решение за нов пакет помощ към Киев

Военният министър разкри какво оръжие даваме на Украйна | StandartNews.com

Нареденият от правителството втори пакет с оръжейна помощ за Украйна е сравним с този, изпратен от служебното правителство. Като стойност ще е малко по-голяма като обем според експертите. Изпращаме главно стари въоръжения, които след няколко години им изтича ресурсът, съобщи пред Нова телевизия министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Той говори за взетото от Министерския съвет решение за нов пакет помощ към Украйна. Списъкът остава поверителен, но включва снаряди, боеприпаси и някои системи, разясни той.

За България е важно да се включи в инициативата на ЕС за производство на 155-милиметрови снаряди, защото скоро и България ще мине на този стандарт и ще трябва да купуваме отвън, каза още министърът на отбраната. Той критикува служебното правителство, че не се е включило в инициативата на ЕС за 1 милион снаряда, която ще ни осигури такава инвестиция във военните заводи.

Русия се опитва да си припише авторство за взривения оръжеен склад в Карнобат като твърди, че е партизанска акция, оповести още Тагарев. Все още България няма доказателства за присъствие на руски агенти при взривовете на оръжейни складове.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Тагарев обвини наши политици в служба в полза на Кремъл

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай