Вигенин: С обвиненията към партньорите си Борисов критикува Бъчварова

Вигенин: С обвиненията към партньорите си Борисов критикува Бъчварова | StandartNews.com

"От изказването на Бойко Борисов пред парламента пролича сериозна критика към коалицията и взаимоотношенията между партньорите. Всъщност това е критика към самата г-жа Бъчварова, която е вицепремиер по коалиционната политика в кабинета и очевидно не се справя с работата си". Така коментира депутатът от Коалиция за България Кристиан Вигенин ситуацията около оставката на вътрешния министър Веселин Вучков и предложението на премиера Румяна Бъчварова да поеме поста. Той говори на пресконференция в Гоце Делчев.

Според него е възможно именно като вътрешен министър Румяна Бъчварова да използва специфични похвати, за да контролира партньорите в четворната коалиция. Вигенин изрази опасения, че назначаването на едно от ярките политически лица на ГЕРБ на този пост може да доведе до политизиране на работата на МВР.

Бившият външен министър увери, че БСП има амбиции да разшири влиянието си в местната власт на предстоящите местни избори. Той не подмина и въпроса с уволненията в Пиринския край. Ще следи казуса с Иван Горанов, който е бил освободен като директор на пощите в Гоце Делчев. Вигенин бе категоричен, че уволненията в региона, които стигат до най-ниските равнища, се правят единствено с цел да бъдат назначени партийни кадри на ГЕРБ или на партиите от четворната коалиция, най-често те са без опит и квалификация.

„България има крещяща нужда от добре подготвена и професионална администрация, а в момента се залага на партийно послушни хора, които нямат необходимите качества", подчерта Вигенин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай