Вигенин оптимист, какво очаква да се случи

в момента е рано да се водят конкретни разговори между политическите формации, каза депутатът от БСП

Вигенин оптимист, какво очаква да се случи | StandartNews.com

"Сега е време всеки от нас, особено политическите лидери, да поемат глътка въздух, да осмислят добре къде се намираме и какво предстои, защото ще ни е нужна много мъдрост в следващите дни". Това заяви пред "Денят започва" по БНТ депутатът от ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин.

Той каза още, че в момента е рано да се водят конкретни разговори между политическите формации, защото има твърде много неясноти.

"Но всяка политическа формация, съм убеден, че осмисля поведението си, ситуацията, в която се намираме, отговорността преди всичко пред хората, пред страната и се надявам с тази мисъл да продължим в следващите дни и съвместната работа и разговорите помежду си.

Най-лесно е да кажем - отиваме на избори, по-трудно е да се опитаме да формулираме приоритетите, кое е важно за хората в следващите месеци и може би все пак да се опитаме да го реализираме без отново, за 4-и път за година и половина, да караме хората да гласуват", допълни Вигенин.

По думите му понякога е по-лесно да прехвърлиш отговорността директно на хората, но това означава, че в някаква степен си се провалил. Зам.-председателят на НС напомни, че по конституция изборите са за 4 години и според него трябва "да носиш отговорността и да имаш умението, и да направиш така, че правителството да управлява тези години."

"Не всичко е загубено, нека така да го кажа. Има потенциал. Коалицията, която управляваше до момента, може да продължи да го прави с ясни ангажименти, ясно разписани - така както направихме този опит с мандата на "Продължаваме промяната". Една доста конкретна управленска програма за следващите шест месеца, с приоритети, които са важни за хората. Едни избори ще оттласнат всичко с няколко месеца напред, което може да се окаже фатално в някои отношения - по отношение на Плана за възстановяване и устойчивост, по отношение на много социални елементи, които сме заложили в тази програма."

В БСП не са обсъждали въпроса дали биха направили крачка назад със своя лидер Корнелия Нинова, заяви Вигенин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай