Неделя,

Вигенин оптимист, какво очаква да се случи

От: Стандарт -
1974
Вигенин оптимист, какво очаква да се случи
A
A
A

"Сега е време всеки от нас, особено политическите лидери, да поемат глътка въздух, да осмислят добре къде се намираме и какво предстои, защото ще ни е нужна много мъдрост в следващите дни". Това заяви пред "Денят започва" по БНТ депутатът от ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин.

Той каза още, че в момента е рано да се водят конкретни разговори между политическите формации, защото има твърде много неясноти.

"Но всяка политическа формация, съм убеден, че осмисля поведението си, ситуацията, в която се намираме, отговорността преди всичко пред хората, пред страната и се надявам с тази мисъл да продължим в следващите дни и съвместната работа и разговорите помежду си.

Най-лесно е да кажем - отиваме на избори, по-трудно е да се опитаме да формулираме приоритетите, кое е важно за хората в следващите месеци и може би все пак да се опитаме да го реализираме без отново, за 4-и път за година и половина, да караме хората да гласуват", допълни Вигенин.

По думите му понякога е по-лесно да прехвърлиш отговорността директно на хората, но това означава, че в някаква степен си се провалил. Зам.-председателят на НС напомни, че по конституция изборите са за 4 години и според него трябва "да носиш отговорността и да имаш умението, и да направиш така, че правителството да управлява тези години."

"Не всичко е загубено, нека така да го кажа. Има потенциал. Коалицията, която управляваше до момента, може да продължи да го прави с ясни ангажименти, ясно разписани - така както направихме този опит с мандата на "Продължаваме промяната". Една доста конкретна управленска програма за следващите шест месеца, с приоритети, които са важни за хората. Едни избори ще оттласнат всичко с няколко месеца напред, което може да се окаже фатално в някои отношения - по отношение на Плана за възстановяване и устойчивост, по отношение на много социални елементи, които сме заложили в тази програма."

В БСП не са обсъждали въпроса дали биха направили крачка назад със своя лидер Корнелия Нинова, заяви Вигенин.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички