Виден Реформатор се появи в листите на ГЕРБ

Стоил Яков беше шеф на борда на директорите на военноремонтни заводи ТЕРЕМ ЕАД

Виден Реформатор се появи в листите на ГЕРБ | StandartNews.com

Шефът на предизборния щаб на ДСБ през 2016-а година Стоил Яков е акостирал в листите на ГЕРБ-СДС. Той е на шеста позиция в 23 МИР в София, където водач е Румен Христов. Втори е Александър Ненков, а трети синът на Нидал Алгафари – Николай.

Яков беше шеф на борда на директорите на военноремонтни заводи ТЕРЕМ ЕАД по време на второто правителство на Бойко Борисов, но беше квота на Реформаторския блок. През май 2016 година той напусна тази си позиция, за да оглави предизборния щаб на ДСБ, припомня сайтът Zashtoto.

Кога Яков се е влял в редиците на ГЕРБ, не става ясно. Той беше активен участник и в трите кампании на „Демократична България“ миналата година.

Тома Биков, който води листата на ГЕРБ-СДС за 24 МИР заяви, че няма никакво съмнение, че партията му ще спечели изборите.

„Колкото повече депутати има ГЕРБ в Народното събрание, толкова по-вероятно е да имаме редовно правителство. И колкото по-малко депутати имат „Продължаваме Промяната“ (ПП), толкова по-вероятно е да имаме редовно правителство“, обяви Биков.

В 25 МИР очаквано води партийният лидер Бойко Борисов. Той обаче отказва да участва в последните Народни събрания, което вероятно ще направи и сега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай