Управляващите към БСП и ДПС: Не проваляйте бюджета

Парламентът не събра кворум и днес заседание няма да има

Управляващите към БСП и ДПС: Не проваляйте бюджета | StandartNews.com

Управляващите от ГЕРБ и Обединените патриоти отправиха критика към опозицията, че не влезе днес в пленарната зала и проваля дебата за проектобюджета за 2021 г., предаде Novini.bg.

партиите от коалицията смятат, че БСП и ДПС проявяват нехайно и безотговорно отношение. Те изтъкнаха, че и в коалицията има карантинирани и болни от коронавирус, но все пак останалите са в Народното събрание, за да работят.

"Ние разчитахме на повече отговорност и солидарност. Именно това означава политическо поведение с дългосрочна визия, а не само търсене на дивиденти", коментира председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Тя каза, че тази седмица трябва да се гласуват данъчните закони, а те са важни с оглед и на кризата от коронавируса. Дариткова е категорична, че поведението на БСП и ДПС не е нормално на фона на претенциите им да поемат управлението на държавата след парламентарните избори.

"Мисля, че в днешния ден ще прогледнат и слепите избиратели", реагира остро съпредседателят на ОП Валери Симеонов.

Той смята, че БСП и ДПС правят байганьовска политика.

А Искрен Веселинов каза, че общият враг в момента е пандемията. По думите му именно за това управляващите и опозицията трябва да покажат разбирателство в този момент. Депутатът напомни, че сред БСП е имало неразумни представители, които не са носели маски в парламента.

Преди това парламентът не събра кворум и днес заседание няма да има.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай