Цветанов: ГЕРБ успя да върне доверието към България

Цветанов: ГЕРБ успя да върне доверието към България | StandartNews.com

Дългопол. "Предстои тежка предизборна кампания, в която ГЕРБ се бори за убедителна победа на предстоящия вот на 12 май.", каза зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов на среща с жителите на община Дългопол.

Цветан Цветанов е придружаван от водача на листата Лиляна Павлова и кандидатите за народни представители Иван Портних и Пламен Манушев.

"12 май е знаков ден за България. В началото на мандата на ГЕРБ страната вече е била в ЕС, но усвоените средства са били едва 1 %, а договорените 18 %. Това, което ГЕРБ направи в началото на мандата, е да размрази спрените европейски фондове, за да могат парите да стигнат до малките общини и да решават техните проблеми, натрупани с години. В края на мандата на управлението на правителството на ГЕРБ усвоените средства са 38 % или над 10 млрд. лева и договорени 103 %, което означава, че сме в позиция да усвоим почти 100 % парите, предвидени за първия финансов програмен период'', посочи Цветанов.

Той благодари на кмета на община Дългопол и местната власт за доброто партньорство при реализирането на проектите, важни за региона, като водния цикъл.

Община Дългопол за последните години е подготвила проекти за над 90 млн. лева. Заместник-председателят на ГЕРБ посочи, че това е нямало как да се случи ако фондовете на ЕС бяха замразени. Правителството на ГЕРБ успя да върне доверието на европейските институции към страната и парите от европейските фондове да дойдат до вашата община.

Цветанов допълни още, че европейските фондове са важни, защото няма как да бъдат заделени средства нито от местния бюджет, нито от националния за решаването на тези проблеми, които са наслагвани десетилетия наред.

"Важно е да победим, защото предстои нов финансов програмен период 2014-2020 г., който ще съвпадне с управлението на новия мандат. Парите, осигурени от Брюксел, са в размер на 25 млрд. лева със съфинансиране от българска страна това означава, че 32 млрд. лева ще бъдат усвоявани от всички общини в страната."

"Това, което успя да направи лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов, е да защити този бюджет, който се гласува в Европа. Малко са държавите – четири на брой, които успяха да защитят или увеличат своите бюджети за новия финансов програмен период. ГЕРБ и правителството на ГЕРБ успя да защити този бюджет и да се осигурят над 2 млрд. лева повече субсидия за земеделските производители.", посочи Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай