Тагарев се срещна с Олеся Илашчук. Засилват сътрудничеството

Обсъдиха и оказване на военно-техническа помощ

Тагарев се срещна с Олеся Илашчук. Засилват сътрудничеството | StandartNews.com

Министърът на отбраната Тодор Тагарев обсъди с посланика на Украйна в България Олеся Илашчук хода на изпълнение на решенията на Народното събрание и Министерския съвет за оказване на военно-техническа помощ на Украйна. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. 

Сред темите на разговор бяха и възможностите за засилване на сътрудничеството в областта на сигурността и отбраната, образованието и науката, както и в сферата на отбранителната индустрия, съгласно подписания Меморандум за сътрудничеството между министерствата на отбраната на двете държави. 

 Изслушване в ресорната парламентарна комисия на на 17 януари, във връзка с решението да се изпратят бронетранспортьори на Украйна, министърът на отбраната Тодор Тагарев каза, че са необходими средства за транспортирането им, като се пробва вариант, при който съюзническа държава от формата „Рамщайн“ да помогне с разходите.

Той уточни, че сумата би била поносима за Министерство на отбраната. Министърът посочи, че изпращането на техниката е много сериозна логистична операция. От думите на заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов стана известно, че около два месеца би отнела доставката на машините.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи