Тагарев призна спъва ли кабинета. Проговори за Гаджев

Раздорите във властта продължават

Тагарев призна спъва ли кабинета. Проговори за Гаджев | StandartNews.com

Човекът заради когото преговори за кабинет удариха на камък - военният министър Тодор Тагарев, проговори за политическите скандали във властта и за конкурента си за поста Христо Гаджев (ГЕРБ).

ВИЖ ОЩЕ: Мария Габриел очаква извинение от лидерите на ПП-ДБ

Аз не съм препъникамъкът на преговорите, коментира след края на днешното заседание на Министерския съвет Тагарев.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов с ключово разкритие! Кое спъна преговорите за ротацията

Обясни, че кандидатурата на Христо Гаджев е логична, след като е бил председател на парламентарната комисия по отбрана.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски разкри кой бута България в безвремието

Припомняме, че след като в медиите изтече първия проектокабинет на ГЕРБ-СДС, съпредседателите на ПП обявиха, че смяната на Тагарев като министър на отбраната е недопустима и те няма да подкрепят Гаджев като шеф на ведомството.

ВИЖ ОЩЕ: Атанасов отговори на Борисов. Връщат ли се в преговорите

Министърът на културата Кръстю Кръстев заяви, че е не е подал декларация за отказ от участие в кабинета "Габриел". Той и министърът на спорта - Димитър Илиев, са готови да останат на постовете си, ако ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се споразумеят.

Министрите на транспорта и икономиката - Георги Гвоздейков и Богдан Богданов, отказаха коментар.

Министърът в правосъдието в оставка Атанас Славов, който заедно с Николай Денков, Андрей Цеков и Катя Панева обяви, че с декларация отказва да влезе в кабинета "Габриел", не даде коментар пред журналистите с аргумента, че не дава интервюта. Отбеляза, че текат преговори.

Както "Стандарт" писа във вторник, 19 март, Мария Габриел отчете пред президента Румен Радев успешно изпълнен мандат за кабинет и прочете списък на министри, които предлага. 

Съставът на МС не е съгласуван с нас, обявиха ПП-ДБ. Николай Денков каза, че подава декларация за отказ от участие в кабинета, а Кирил Петков и Асен Василев нападнаха и обидиха Мари Габриел, наричайки я най-младото и най-красиво лице мафията у нас". Обявиха, че била извършила "политическа измама".

Тази сутрин Габриел поиска публично извинение от Петков, Василев и Денков, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че преговорите за кабинет могат да продължат, само ако извинението се случи. Той и Габриел увериха, че са склонни на реформа в службите за сигурност.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай