Стратег на Радев каза истината за службите и поряза парламента

Всички са ужасени от предложенията за промени в системите за сигурност на страната

Стратег на Радев каза истината за службите и поряза парламента | StandartNews.com

Според президентския съветник проф. Александър Маринов управляващите се държат нахално като предлагат недообмислени промени в законодателството за службите за сигурност.

„Всички са ужасени от предложенията за промени в системите за сигурност на страната. Почти няма такива практики, а където има такива за единна разузнавателна служба, тя е много специфична“, каза пред бТВ Маринов, който е и бивш съветник на служебния премиер Гълъб Донев.

„Има една тенденция Народното събрание да се превръща в конвент. НС приема действия в правомощията на изпълнителната власт. Едно такова разпределение на властите не е измислено за един конкретен президент“, каза още Маринов.

Според него освобождаването на главния секретар на МВР е минало без доказателства.

„Въпросът за назначаване на наши хора, на които имаме доверие, той е прекрасно илюстриран в онези записи, които започнаха да се забравят“, каза още Маринов. По думите му назначените шефове на службите от служебния кабинет на Румен Радев не са негови, а на Министерски съвет. „В този кабинет бяха същите хора – Николай Денков, Асен Василев и Кирил Петков“, каза още Маринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай