Стойнев скочи на Чобанов за бюджета

Стойнев скочи на Чобанов за бюджета | StandartNews.com

Да го изтегли от парламента, заяви икономическият министър

София. Предстоящата актуализация на бюджета буквално взриви крехкия мир между министрите от правителството в оставка.

В няколко разговора от сутринта икономическият министър Драгомир Стойнев настоял остро пред финансист №1 Петър Чобанов да оттегли предложението си за нов бюджет.

"Факт е, че министър Стойнев беше в отпуска, когато взехме това решение, но искането му в момента е трудно реализируемо", отсече пред Стандарт Чобанов. От тук нататък самото оттегляне и прегласуване на заседание на Министерски съвет отнема прекалено време, заключи финансист №1.

Преди минути само в интервю за Стандарт Стойнев заяви: "Не мога да приема това решение. Още преди седмица заявих, че актуализация на бюджета не е необходима. Най-разумното в този момент е кабинетът да изтегли предложението си за актуализация на бюджета и да се внесе ново предложение за актуализация на бюджета на НЗОК".

По думите му мнението му било добре известно на цялото правителство. "Ние трябва да гарантираме парите за здраве на хората. Но това може да стане и чрез вътрешно преструктуриране на разходите на отделните министерства", посочи още икономическият министър в оставка.

Какво още каза Стойнев за състоянието на икономиката, лидерската битка в БСП и би ли приел да е министър в кабинет, оглавен от Станишев - четете утре само в Стандарт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай