Скандал на срещата при Радев! Експерт откри крещящо нарушение

Когато на най-високо ниво има неспазване на дребни правила, то се разпростира до най-ниско ниво в човешките отношения

Скандал на срещата при Радев! Експерт откри крещящо нарушение | StandartNews.com

Мандатът за съставяне на правителство бе връчен от президента Румен Радев на представителите на ГЕРБ-СДС, но присъстваха също Кирил Петков и Николай Денков от "Продължаваме промяната-Демократична България".

„За мен това е знак за друго. В чисто житейски план тези хора не си вярват, да не би г-жа Габриел да направи нещо, което те не са се договорили. Оставям на психолози да коментират действията на Кирил Петков и Николай Денков. Според мен това не е допустимо. Поканата е към представители на първата по численост парламентарна група. Когато влязат други хора, за мен това е недопустимо и противоконституционно. От правна гледна точка е необяснимо“, коментира пред бТВ конституционалистът доц. Наталия Киселова.

„Нямаме информация защо, може и да е бил уведомен Румен Радев, но да се закъснява за среща с държавния глава, защото преговорите продължавали, ми се струва проява на лошо възпитание“, добави тя.

„Аз за себе си не мога да си обясня къде е спорът. Ако са се разбрали на принципни въпроси, въпросът с министрите трябва да е последното, което се решава“, обясни Киселова.

„Когато на най-високо ниво има неспазване на дребни правила, то се разпростира до най-ниско ниво в човешките отношения. Има и неяснота - защо Мария Габриел не иска да използва тези седем дни? Тези ултиматуми са част от диалога, който избива на публично ниво. Няма някакви свръхизвънредни неща, които да го налагат. Двете групи представят пред обществото своята „по-правилна“ гледна точка, ако не се стигне до съставяне на правителство. А какво щеше да стане, ако президентът беше казал на Николай Денков и Кирил Петков да напуснат“, запита тя.

„Не сме чули от администрацията на президента, че има уговорена среща, че ще бъде върнат проучвателният мандат. Има седмица за преговори“, посочи Киселова по повод очакването Мария Габриел да обяви новината още днес.

Според Киселова в случай на служебно правителство Румен Радев би избрал председателя на Народното събрание Росен Желязков за служебен премиер.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай