СДС иска място в десния блок

СДС иска място в десния блок | StandartNews.com

София. СДС поема курс на обединение в дясно и участие в общ дясноцентристки блок, в който СДС има своето място, съобщи пред БНР новоизбраният лидер на партията Божидар Лукарски.

Пет партии от дясното пространство обявиха, че се обединяват в реформаторски блок и набелязаха стъпки за излизане от политическата криза.

„Нямаме претенции да сме водач в този блок, но не искаме да бъдем и водени. Нямам личностни и други противоречия с лидерите на другите десни партии", коментира Лукарски.

Досега синята партия беше изолирана от обединението заради предишния си лидер Емил Кабаиванов. Той подаде оставка след представянето на парламентарните избори и на негово място беше избран Лукарски.

„Нашата позиция е на дистанциране от ГЕРБ заради сериозните грешки, които допуснаха при своето управление – в икономическата политика, явната недемократичност – подслушване, вадене на компромати. Това са неща, които не се вписват в християндемократическите ценности, които ние изповядваме", обясни още синият лидер.

Той заяви, че е наясно с вътрешнопартийните противоречия в СДС, но не им робува. Според него партията не трябва да занимава хората с вътрешните си проблеми, защото това ги отблъсква.

„Не трябва да яхваме протестите и да се опитваме да ги ръководим, а да правим политики и да даваме решения, така че да бъдем припознати от тези хора", смята още Лукарски по повод продължаващите почти месец демонстрации в София и страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай