С "помощта" на Стоичков приеха графата "Срещу всички"

С "помощта" на Стоичков приеха графата "Срещу всички"  | StandartNews.com

Позовавайки се на крилатата фраза на Стоичков "Понякога губим, понякога печелим" парламентът прие в бюлетината да има квадратче "Не подкрепям никого". За гласуваха 77 депутати, 23 против, 3-ма въздържали се. Срещу предложението се обявиха от БСП. Социалистът Янаки Стоилов заподозря, че целта е протестният вот да не се концентрира в друга партия, а да отиде на халос. Затова от ГЕРБ действали като "шалтери".

"Ако ви интересуваше мнението на хората, трябва да им отчитате гласовете като валидни", каза Стоилов и се закани, че БСП ще предложи вотът в тази графа да се отчита като действителни. "Даже ви предлагам да направите промяна в Конституцията - тези 15-20 места, колкото ще дойдат от гласовете "против всички", да останат незаети", допълни Стоилов.

"Както е казал класикът - самтаймс уин, самтаймс люн", обърна се към червените Петър Славов от РБ. Само той защити графата - смисълът бил да се види протестният вот на хората. Гласовете обаче не бива да се прибавят към действителния вот, за да не се бетонира статуквото, вдигайки прага за влизане в НС.

Веднага след гласуването Димитър Главчев даде почивка, а споровете дали гласовете да се отчитат като действителни или не предстоят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай