Русинова: Ще имам подкрепа от всички

Русинова: Ще имам подкрепа от всички | StandartNews.com

Дадох възможност политическите партии да се запознаят с приоритетите, които съм си поставила като министър на труда и социалната политика, със следващите стъпки, които ще бъдат предприети в месеците след гласуване и след създаване на екипа на Министерство на труда и социалната политика. Считам, че ще имам подкрепа от всички.

Това заяви кандидатът за социален министър Зорница Русинова във връзка със срещите си с парламентарните групи на ГЕРБ, РБ, ПФ и БДЦ.

На въпрос какви ще бъдат нейните приоритети освен оперативната програма, за която е отговаряла до момента, тя отговори: „Оперативната програма е инструмент, който подкрепя политиките на МТСП. След гласуването утре ще обявя какви са приоритетите на министъра на труда и социалната политика".

Запитана дали е имало въпроси, на които не е могла да отговори или някакви желания, които няма да изпълни категорично, тя посочи, че според нея парламентът не е листа от желания.

„Доста въпроси коментирахме по отношение на вече стартирали реформи", коментира Русинова, цитирана от "Фокус".

По думите й, в детайли с екипа си след гласуването утре ще подготвят всеки един детайл.

Във връзкa с това дали ще има приемственост между нея и министъра в оставка Ивайло Калфин, Зорница Русинова отговори: „От гледна точка на важни политики, които са стартирани като реформи, разбира се, ще има последователност в моята бъдеща работа".

Тя уточни, че има сфери, които са свързани с подкрепата на деинститунационализацията, както и с поетите ангажименти по линия на Европейската комисия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай