Росен Петров: Писанчев не каза нищо ново на изслушването

Остава въпросът колко е струвала операцията, отбеляза представителят на БДЦ

Росен Петров: Писанчев не каза нищо ново на изслушването | StandartNews.com

София. "След изслушването в парламента на шефа на ДАНС Владимир Писанчев за радикалния ислям всички парламентарни групи констатираха общо взето едно и също – че нямаше голям смисъл изслушването, което беше по наша инициатива, да бъде на закрито заседание". Това коментира в кулоарите на парламента депутатът от Българския демократичен център (БДЦ) Росен Петров. По думите му Писанчев не е съобщил в пленарна зала нищо повече от това, което вече е известно.

„От друга страна ние оценяваме действията на ДАНС, тъй като е ясно, че там е имало джихадистка дейност", посочи Петров. Според него обаче остават някои въпроси - колко е струвала операцията на ДАНС, какъв ресурс е похабен.

„Нужно е чисто юридически да се определи понятието „радикален ислям". В наказателния кодекс до момента няма такова определение и те ги съдят по член, който разглежда фашистката идеология, което е нещо съвсем различно - човеконенавистна идеология. Много е трудно да се даде легално обяснение на това що е то радикален ислям", коментира още Росен Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай