Развръзка! Алфа Рисърч разкри кои партии избраха Терзиев

Кандидатът на ПП-ДБ получи неочаквана подкрепа

Развръзка! Алфа Рисърч разкри кои партии избраха Терзиев | StandartNews.com

Развръзка на вота в София. Геновева Димитрова от "Алфа Рисърч" обясни как са се прелели гласовете на ГЕРБ и "Възраждане" и кои партии са избрали Васил Терзиев за новия кмет на София.

Между 40 и 50 процента от избирателите на ГЕРБ и на "Възраждане" са намерили мотивация да отидат в избирателните секции на балотажа, каза Димитрова. Но любопитното е, че повечето от тях са гласували с опцията "Не подкрепям никого". 

Въпреки призива на Бойко Борисов ГЕРБаджиите да гласуват за Терзиев, привържениците на партията му не са се съобразили с директивата. Вотът им е силно негативен срещу Терзиев, обясни Геновева Димитрова.

В същото време има нова изненада. Около 60 на сто от поддръжниците на Вили Лилков също са отишли да гласуват на балотажа. Точно те са избрали Терзиев. Вотът им е идеологически. Те са гласували с идеята София да не бъде червена. Направили са това, въпреки че цялата кампания на Вили Лилков бе построена върху битката с Държавна сигурност и нейното наследство.  

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Nuko
преди 5 месеца

Сега ясно ли ви стана.кой.гласува за комунисчето. Инфлуенсърите и блогърите на Мутрата.Посолството Ви честити новият кмет.селяндури

Откажи