Радев се чу с Лагард, каза й за страховете ни

Двамата обсъдиха гарантирането на макроикономическата и финансова стабилност на България в условията на криза

Радев се чу с Лагард, каза й за страховете ни | StandartNews.com

Президентът Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Европейската централна банка Кристин Лагард, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Двамата обсъдиха гарантирането на макроикономическата и финансова стабилност на България в условията на криза. Румен Радев подчерта, че основен фактор за овладяване на цените е енергийната диверсификация, която страната ни е постигнала. Създадените условия и разумната фискална политика са добра основа, която служебното правителство ще остави за следващия редовен кабинет, посочи президентът.

Държавният глава открои действията на служебното правителство за предотвратяване на риска от прекомерно задлъжняване на страната, както и усилията за намаляване на инфлацията, които дават резултат през октомври.

Преди няколко дни Румен Радев проведе телефонен разговор с Паскал Донаху - председател на Еврогрупата, обединяваща министрите на финансите от еврозоната. Във фокуса на разговора са били предприетите от служебното правителство в България действия за гарантиране на макроикономическа и финансова стабилност в условията на криза, както и изпълнението на Националния план за въвеждане на еврото в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Сатндарт
Коментирай